دیوارپوش بیمارستانی

زمان مورد نیاز برای مطالعه تقریبی: 7 دقیقه
دیوارپوش بیمارستانی

دیوارپوش بیمارستانی:نسل جدید دیوارپوش بیمارستانی آنتی باکتریال

یکی از مهم ترین ویژگی های یک مرکز درمانی یا یک بیمارستان این است که محیطی آنتی باکتریال را برای مراجعه کنندگان خود فراهم کند، چون اغلب مراجعه  کنندگان آن بیمار  هستند و ممکن است محیط به هر نوع ویروسی آلوده شود،

بعنوان مثال: در یک بیمارستان زمانی که یک بیمار برای راه رفتن دست آلوده خود را به دیوار  نگه میدارد ، یا بیماری که برای عطسه کردن روی خود را به سمت دیوار برمیگرداند،  این ها مشخصاتی هستند که نشان میدهد دیوار های یک مرکز درمانی چقدر  میتواند آلوده باشد.

اما راه حل چیست؟

چگونه میتوان دیوار های یک مرکز اداری را همیشه تمیز نگاه داشت و از آن مراقبت کرد؟ ضدعفوونی کردن یعنی: شما میکروب ها را از سطوح پاک کنید. اما آیا این کار واقعا امکان پذیر است؟

به نقل از مؤسسه علوم و تحقیقات اسلامی شما هیچ گاه نمیتوانید یک سطح تا کاملا از میکروب ها پاک کنید، اما میتوانید سطوح را با روش  های زیر تا حدودی تعداد میکروب ها را از بین ببرید تا آلودگی منتشر نشود.

شما چه یک مراجعه کننده باشید و چه بیمار، اگر مانند اکثر مردم هستید، در صورت نیاز هدف شما این است که هر چه سریعتر به بیمارستان بروید و از آن خارج شوید. این به این دلیل است که اکثر بیمارستان ها دارای محیط های روشن، پر سر و صدا و استریل هستند.

با این حال، انقلابی در حال رخ دادن است تا بیمارستان‌ها را با استفاده از «طراحی مبتنی بر شواهد» اثربخش تر نماید.

هدف این جنبش بهبود چیدمان و زیبایی شناسی بیمارستان برای ایجاد محیطی امن تر و کم استرس تر برای بیماران و کارکنان مراقبت های بهداشتی است. این به نوبه خود می تواند نتایج بیمار را بهبود بخشد و از گسترش عفونت های بیمارستانی جلوگیری کند.

مطلب پیشنهادی: “مزایای دیوارپوش پی وی سی

دیوارپوش بیمارستانی

دیوارپوش بیمارستانی

 

معمولا جهت ساخت بیمارستان‌ها از گران‌ترین امکانات استفاده می شود، اما برای دهه‌ها از طراحی ضعیف رنج می‌برند که در واقع بهبودی را به تأخیر می‌اندازد و منجر به نتایج بدتر بیماران می‌شود.

اکثر بیمارستان‌ها هنوز با ویژگی‌هایی طراحی می‌شوند که نشان داده بیماران را تحت فشار قرار می‌دهد. فشار خون و ضربان قلب آنها را بالا می‌برد و سرعت بهبودی را کاهش می‌دهد. اینها شامل سطوح سخت منعکس کننده صدا، نور خشن، موانع نامناسب حریم خصوصی، اثاثیه و دکوراسیون استریل است.

طراحان جهت طراحی مراکز درمانی به دنبال تضمین هایی هستند که بیماران، بستگان و کارکنان بهترین درمان ممکن و شرایط کاری بهینه را دریافت کنند. معماری شفا کلمه کلیدی در پروژه‌های ساخت بیمارستان‌های جدید است. به گفته دانشمندان کاهش صدا و موسیقی و همچنین ایجاد محیط های تفریحی سبز در اطراف بیمارستان، بدون شک تأثیر مثبتی بر موفقیت هر دوره درمانی دارد و به بهبود اثربخشی محیط کاری بیمارستان کمک می کند. در تمام بخش های محیط های درمانی مراقبت های بهداشتی صورت می گیرد. به عنوان مثال، در اتاق های بستری، آزمایشگاه ها، کلینیک های پزشکی و …

در ایران از انواع محصولات جهت پوشش دیوار محیط های درمانی استفاده می شود که در اینجا به معرفی و مقایسه آن با پیوال می پردازیم.

 

سنگ و سرامیک

 

 

همانطور که می دانید تاکنون سنگ و سرامیک کاملا آنتی باکتریال تولید نشده است و سرامیکی که به عنوان سرامیک آنتی باکتریال معرفی شده درصد خیلی ناچیزی از کاشت باکتری جلوگیری می کند. از سوی دیگر به علت ابعاد کوچک کاشی و سرامیک پس از نصب با انواع درزهای پر شده با سیمان بین تکه های مختلف آن مواجه هستیم. این درزها محل کشت باکتری هستند و به همین دلیل استفاده از این محصولات در محیط های درمانی سراسر دنیا منسوخ شده است.

نکته حائز اهمیت دیگر مقاومت پایین این محصولات در برابر با ضربه است که به راحتی لب پر می شود. این ضعف در گوشه های بیرونی بیشتر نمود پیدا میکند. به همین خاطر در اکثر بیمارستان هایی که یا کاشی و سرامیک و سنگ کاور شدند هزینه دیگه ای بابت استفاده از پروفیل های مختلف نبشی پرداخت گردیده است.

نکته دیگر مصالح مورد نیاز جهت نصب این محصولات می باشد. این مصالح شامل شن، ماسه، سیمان و … می باشد که کثیف کاری فراوان دارد به طوری که اگر بیمارستان در حال بازسازی باشد می بایست به طور کلی بخش تعطیل گردد.

موضوع دیگر ایجاد سر و صدای زیاد در هنگام نصب این نوع متریال می باشد و در نهایت زمان اجرای آن نیز بسیار زیاد است.

مطلب پیشنهادی:” مزایا معایب دیوارپوش

دیوارپوش MDF

دیوارپوش ام دی اف

 

استفاده از این نوع دیوارپوش به علت ضعف های گوناگون از جمله تولید گاز سمی فرمالدهید، غیرقابل شست و شو و نظافت، اشتعال پذیری و … در بیمارستان ها و سایر مراکز درمانی ممنوع می باشد اما متاسفانه در بعضی از بیمارستان ها روئیت شده است.

دیوارپوش PVC در دیوارپوش های بیمارستانی

دیوارپوش پی وی سی سفید

 

این نوع دیوارپوش تماما تولید خارج از ایران هستند و متاسفانه تا این لحظه امکان تولید آن در ایران وجود ندارد. ضخامت آن بین 1 تا 4 میل است. این نوع دیوارپوش به صورت رول عرضه می شود. از جمله معایب این نوع دیوارپوش قیمت بسیار بالای آن است. ضعف دیگر آن عدم امکان ترمیم و بازسازی در صورت آسیب دیدن است. به علت نرم بودن، زیرسازی در هنگام نصب می بایست بسیار تمیز و صاف باشد.

دیوار شیشه ای glass wall

شیشه راه حل حفظ حریم خصوصی با تکنولوژی بالا، پیچیده و استریل برای بیماران و کارکنان به طور یکسان ارائه می کند. بیمارستان‌ها و مراکز مراقبت بهداشتی بیشماری وجود دارند که در آن شیشه‌های حریم خصوصی می‌توانند تجربه را برای بیماران و بازدیدکنندگان آن‌ها افزایش دهند، محیط کاری بهتری را برای کارکنان ایجاد کنند و منابع ارزشمندی را در هزینه‌های نظافت و نگهداری صرفه‌جویی کنند، همگی در عین حال باعث کاهش انتشار میکروب‌ها می‌شوند.

در اکثر بیمارستان های دنیا بیشتر از این نوع دیوارپوش استفاده می شود.

این نوع محصول بهترین متریال جهت کاور دیوار اتاق های عمل، ICU،  CCU و سایر بخش های بیمارستان می باشد. تنها عامل بازدارنده استفاده از آن هزینه بسیار زیاد آن در مقایسه با سایر محصولات است. قیمت آن حدود 10 برابر بیشتر از پیوال است.

مطلب پیشنهادی: “بازدید از فروشگاه دیوارپوش

ویژگی های دیوارپوش بیمارستانی استاندارد و آنتی باکتریال

دیوارپوش آنتی باکتریال

یکی از ویژگی های یک دیوارپوش بیمارستانی این است که انتی باکتریال باشد. و از قابلیت شست و شوی خوبی برخودار باشد. طوری که بتوان با انواع مواد شوینده شسته شود و اسیبی نبیند و به ظاهر آن لطمه ای وارد نشود.

انتی باکتریال بودن نیز یکی از مهم ترین ویژگی های یک دیوارپوش می باشد.

بهترین نوع دیوارپوش آنتی باکتریال موجود در بازار هم اکنون میتوان به ورق دیوارپوش پی وی سی پیوال اشاره کرد که دراکثریت پروژه های انجام شده توسط شرکت مورد استفاده قرار میگیرد. در مورد این سبک از دیوارپوش انچه که حائز اهمیت فراوان است ترکیب مناسب پی وی سی و پودر سنگ و مواد افزودنی دیگر برای دور نگه داشتن این سبک دیوارپوش از تمامی مواد میکروبی و حساسیت زا هست بدین صورت که شما با خیال راحت و هر چند دفعه که بخواهید میتوانید شست وشو داشته باشید و هیچ اتفاقی برای دیوارپوش انتی باکتریال نمی افتد. ابعاد و طرح و رنگ این دیوارپوش ها بسیار متنوع بوده و میتواند در هر فضایی آن ها را نصب و استفاده کرد. در ادامه شما را با مشخصات فنی دیوارپوش آنتی باکتریال آشنا خواهیم کرد.

 

مطلب پیشنهادی: “دیوارپوش لاکچری ارزان قیمت

پیوال دیوارپوش بیمارستانی

دیوارپوش پیوال

دیوارپوشی آنتی باکتریال است که به علت اسلب بودن (1.22 در 2.80) آن به صورت یه تکه از کف تا سقف دیوار را پوشش می دهد و اصلاحا درز افقی هنگام نصب آن وجود ندارد، تنها با فاصله 1.22 متر درزهای عمودی ایجاد می شود که جهت ایجاد فضای آنتی باکتریال این درزها با انواع پروفیل از جمله اکسسوری H و یا پروفیل تسمه قابل پوشش می باشد.

دیوارپوش آنتی باکتریال پیوال صد در صد ضد آب بوده و آن را به راحتی می توان نظافت کرد و با انواع مواد شوینده از جمله اسید و .. قابل شست و شو می باشد.

این نوع دیوارپوش مقاوم در برابر شعله و حریق مقاوم بوده و اصطلاحا خودخاموش شونده (کلاس B2) می باشد. لذا در هنگام اتش سوزی باعث افزایش حریق نمی گردد.

پیوال مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار و ضربه دارد، به طوری که دانسیته آن برابر با سنگ می باشد و به خاطر خاصیت پی وی سی لب پر نمی شود. از این رو در برابر ضربه احنمالی برانکارد بسیار مقاوم است. پروفیل نبشی پیوال به علت استحکام بالا در بسیاری از بیمارستان بر روی سرامیک هایی قدیمی جهت جلوگیری از شکستن آن ها نصب شده است.

یکی از مهم ترین مزیت های این نوع دیوارپوش تنوع بسیار زیاد طرح ها و رنگ های آن است. به طوری که تماما احتیاج های طراحان را برطرف نموده است. این طرح ها شامل کدهای تک رنگ (سفید، آبی بیمارستانی، سبز بیمارستانی، طوسی و …)، طرح های مختلف سنگ (مرمر، گرانیت، تراورتن و …) طرح چوب و طرح کاغذ دیواری می باشد.

لازم به ذکر است ثبات در طرح و رنگ این دیواپوش در صورتی که در محیط داخلی ساختمان استفاده شده باشد تا بیست سال تضمین شده می باشد.

پیوال بهترین متریال جهت بازسازی انواع مراکز درمانی می باشد. دلیل این امر نصب بسیار سریع و آسان است. این در حالی است که نصب به هیچ عنوان کثیف کاری ندارد و بدون سر و صدا صورت می گیرد. در بسیاری از پروژه های درمانی که توسط اکیپ فنی ما صورت گرفته، پروژه مرحله به مرحله و اصطلاحا اتاق به اتاق پیش رفته در حالی که در اتاق کناری بیمار در حال استراحت بوده است.

پیوال تا حد زیادی عایق حرارت و صدا می باشد که این امر باعث جلوگیری از اتلاف انرژی می گردد.

برای دیدن لیست بیمارستان های تهران کلیک کنید.

راه های ضد عفونی کردن عایق و دیوارپوش های پی وی سی:

ضد عفونی کردن اتاق بیمار(کرونایی)

  • حداقل 3 ساعت قبل از ورود بیمار و فرد جدید به اتاقی که در آن بیمار کرونایی بوده اتاق ضد عفونی شود.
  • تمامی سطوح با استفاده از محلول های ضدعفونی کننده کاملا پاک شود:شیرآب ها و دستگیره های در ها، دسته صندلی و لبه تخت ها، میز دارو تمامی وسائلی که فرد بیمار میتوانسته به آنها دست زده باشد.
  • تمامی پارچه های اسفاده شده در حین ضدعفونی کردن در کیسه دولایه دور ریخته شوند.
  • سطل ها با خیساندن در محلول ضدعفونی کننده رقیق شوند
  • تهویه مناسب در نظر گرفته شود
  • در هنگام استریل کردن تمام پنجره ها باز گذاشته شوند.
  • مسئول تمیزکاری باید از دستکش و کلاه و ماسک استفاده کند
  • مسئول تمیزکاری پس از اتمام کار باید دوش بگیرد
  • مسئول تمیزکاری اگر با (مانند ترشحات و ادرار و سایر موارد مشابه) رو به رو شود باید با بخار آن محیط را استریل کند.

برای مشاهده محصولات کلیک کنید.

 

ورق های پی وی سی انواع و ضخامت های مختلفی دارند، شما میتوانید برای دانستن اطلاعات بیشتر در مورد پی وی سی ها در ضخامت های کختلف مانند:

پی وی سی 16 میل اینجا کلیک کنید.